BREIINY OTRUBOVÉ MUFFINY S ANANASEM

3. října 2008 v 19:40 | Barus
Bree

BREIINY OTRUBOVÉ MUFFINY S ANANASEM

Otrubové muffiny jsou skvělé jako zdravá snídaně. Díky ananasu zůstanou muffiny příjemně vlahé a dodávají pokrmu jakousi záhadnou příchuť. Muffiny jdou skvěle rozdělit a jsou naplněny pomerančovou marmeládou.

Přísady:
hrnek rostlinného oleje (+ další na vymazání formiček)
½ kg ananasu se šťávou v plechovce nebo čerstvý
hrnek hrubě mletých pšeničných otrub
hrnek polohrubé mouky
hrnek světle hnědého cukru
hrnek pšeničné mouky
prášek do pečiva
lžička soli
lžička mleté skořice
mleté nové koření (podle libosti)
hrnek mléka
hrnek melasy
2 vejce

Postup:
1.
Rošt umístěte doprostřed a předehřejte troubu na 190 °C. Vymažte formičky rostlinným olejem.
2. Ananasovou šťávu nechte přes sítko odkapat. Poté vezměte lžíci a vymačkejte z ananasu, který vám zůstal v sítku, co nejvíce šťávy. Šťávu už dál nebudete potřebovat.
3. Smíchejte otruby, polohrubou mouku, hnědý cukr, pšeničnou mouku, prášek do pečiva, sůl, skořici a nové koření. Pomocí dlaní úplně rozdrobte hnědý cukr a pak celou směs důkladně promíchejte.
4. V další nádobě ušlehejte dohromady mléko, olej, melasu, vejce a vyždímaný ananas. Tuto směs přidejte k té suché a s pomocí rukou vypracujte těsto.
5. Těsto rozdělte do formiček. Pečte dokud muffiny nemají na povrchu světle hnědou barvu - asi tak 20 minut.
6. Podávejte až po vystydnutí.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama